Intrebari Frecvente

Firma noastra nu asigura service pentru automatele de cafea sau espresoare. Nu putem face revizii sau repara automate defecte.

Nu exista o valoare minima .Puteti comanda cat doriti!

Gust: Robusta are un gust mai puternic, mai amar, corp mai puternic, Arabica este mai aromata, dulceaga si usor mai delicata ,cu aciditate mai ridicata.
Proportii: Aproape 80% din productia de cafea vanduta la nivel global este de origine Arabica, iar aproximativ 20% este cafea Robusta.
Continut de cofeina: Robusta contine de doua ori mai multa cofeina decat Arabica.
Pret: Arabica este de mai scumpa decat Robusta in termeni relativi.Exista si cafele Robusta de calitate ridicata care sunt mai scumpe decat unele Arabica.
Utilizare: De regula Arabica se foloseste in Horeca si acasa iar Robusta se foloseste in automatele vending (de cele mai multe ori se folosesc amestecuri in proportii diferite pentru a creea cafele cat mai complexe ).

Cafeaua de origine, denumita si „single origin”, este o un amestec de cafea (de obicei Arabica) provenita exclusiv din originea specificata (tara de provenienta).

Cafeaua de specialitate contine cafea dintr-o singura plantatie sau zona a unei tari. Acestea sunt specificate pe ambalaj. De asemenea are un scor ridicat, de minim 80 de puncte, la testele de cupping.

Termene de garantie:
– espressoare manuale/automate in uz casnic -24 luni.
– espressoare manuale/automate in uz office – 12 luni.
– espressoare profesionale 12 luni.

Piesele de schimb comercializate nu prezinta termene de garantie.

Cumparatorul va suporta cheltuielile pentru transport. Acestea se pot se factura separat de catre casa de expeditie sau pot fi incluse in factura pentru produsul comandat. Pretul transportului este de 15 lei, cost care se va regasi in factura emisa de LUMEA CAFELEI SRL.

Recomandarea nostra e sa folositi cafeaua care va place .Incurajam curiozitatea insa daca ne descrieti cum va place sa fie cafeaua va putem facem recomandari.”De Gustibus….”

Puteti folosii absolut orice cafea insa trebuie sa luati in considerare pretul si faptul ca blendurile potrivite pentru aparatele de vending sant special concepute de comerciantii mari in asa fel incat sa ofere o cafea echilibrata care produce o crema densa specifica metodei de extractie numita „espresso” si arome intense .

Capsulele de cafea sunt doze din plastic ce contin cafea macinata, dozate perfect si ambalate intr-o atmosfera protectoare pentru a pastra timp indelungat prospetimea. In pagina de produs sunt specificate dimensiuni, forme si detalii despre capsulele de cafea. Capsulele nu sunt compatibile intre ele. In cazul in care nu esti sigur de sistemul de capsule utilizat de espressorul tau te putem consilia.

Garantia espressoarelor comercializate este asigurata de furnizorii nostri, prin intermediul punctelor service din Bucuresti sau din alte localitati din tara. Punctele service sunt prezente pe certificatul de garantie. Puteti sa mergeti personal la service sau puteti trimite produsul prin curier. In cazul unor defectiuni in perioada de garantie dar si post-garantie, puteti contacta unitatea service din certificatul de garantie.

Firma noastra nu asigura service pentru automatele de cafea sau espresoare. Nu putem face revizii sau repara automate defecte.

Pe www.lumeacafelei.ro clientii comanda online, folosind cosul de cumparaturi. In cazul in care nu puteti comanda online, va stam la dispozitie la urmatoarele telefoane:
0745121496 (Luni-Vineri 9-17)

Produsele comandate sunt livrate prin intermediul firmei de curierat Sameday Curier in localitatile din aria de acoperire a acestei firme.

Plata produselor solicitate prin comanda de catre dumneavoastra se poate realiza prin:

  • Numerar, la livrare. Plata se va efectua catre curier si va include daca e cazul Taxa de Ramburs si Taxa de Transport.
  • Virament bancar, prin Ordin de plata in contul RO72RZBR0000060015320926.Va rugam sa asteptati factura proforma pentru plata.
  • Plata Online prin intermediul Cardului bancar.

Toate facturile sunt tiparite si puse in colet. Daca nu gasiti factura tiparita, va rugam sa ne contactati telefonic sau pe email si vom trimite factura in format digital.

Orice metoda de plata alegeti, banii dvs. ajung in contul nostru bancar. Din acest motiv, NU emitem chitanta. Curierul este singurul care emite chitanta de cont colector in momentul incasarii banilor dvs. In cazul in care pierdeti chitanta, va trebui sa va adresati firmei de curierat.

Aveti dreptul legal de a returna produsele comandate in 14 zile lucratoare (conform OUG 34/2014 Cap. I Art. 9).

Exceptii de la retururi (OUG 34/2014, Cap.I, Art. 16, lit. e):
– Espressoare utilizate, care nu mai sunt in stare noua si au fost folosite. Daca un espressor a fost livrat si l-ati utilizat, acesta nu mai este in stare noua si nu poate fi returnat.
– Produse desigilate, pungi sau cutii desfacute cum sunt capsulele si monodozele de cafea. Puteti returna numai produse sigilate, fara lipsuri.

Cheltuielile de returnare a produselor sunt achitate de client.

Pungile in care se ambaleaza cafeaua boabe sunt prevazute cu un ventil, care nu permite aerului sa intre in punga, in schimb ii permite sa iasa. Bobul de cafea elimina constant dioxid de carbon dupa prajire, iar punga se umfla, insa ventilul permite aerului sa iasa pentru ca punga sa nu pocneasca de la presiune.

Din cauza faptului ca greutatea care apasa pungile de cafea in timpul transportului industrial, aerul iese din ambalaj, iar cafelele ar putea da impresia ca sunt vidate.

Vidarea cafelei se face doar in cazul in care aceasta este macinata, pentru pastrarea aromei acesteia in ambalaj un timp mai indelungat.

Comanda se face fie pe persoana fizica, fie pe persoana juridica. O comanda nu poate include mai multe facturi diferite. Fiecare comanda inseamna o factura si o chitanta separata. Puteti face 2 comenzi separate in conditiile de transport stabilite.

Toate preturile afisate contin TVA 19% (produsele nealimentare) si 9% (produsele alimentare).